header_overMSTMai2.jpg

De organisatie

Sinds 2005 wordt in Nederland met veel enthousiasme en succes het programma Multi Systeem Therapie (MST) aangeboden voor jongeren met complexe gedragstoornissen. In 2008 is MST-Nederland opgericht door de Viersprong, het landelijk centrum voor persoonlijkheidsproblematiek en de Waag, onderdeel van de Forensische Zorgspecialisten. Deze instellingen hebben als eerste in Nederland dit behandelprogramma ingevoerd. Doel van MST-Nederland is andere instellingen te ondersteunen in het succesvol uitvoeren van het programma. MST-Nederland verzorgt opleidingen en trainingen, voert continu kwaliteitscontrole uit en coördineert  landelijke ontwikkelingen rond dit programma. Daarnaast wordt alle MST-casuïstiek wekelijks met een van de Nederlandse experts, die voor MST-Nederland werken, doorgenomen.

MST-Nederland is sedert 1 april 2014 een zelfstandige rechtspersoon een: "not for profit" BV. Hierdoor is de de kwaliteitsbewaking onafhankelijkheid ten opzichte van de uitvoering van MST te waarborgen. Instellingen die het programma uitvoeren zijn de aandeelhouders.

 

Instellingen die MST als programma willen invoeren, worden hierin uitvoerig ondersteund en kunnen contact opnemen met MST-Nederland. 

MST-Nederland Zuidhaven 9-11, 4761 CR, Zevenbergen, tel: 076 2100 112