header_overMSTMai2.jpg

Helaas... de inschrijvingen voor Landelijke MST Boosterdag 2017 zijn gesloten.

Wil je meer informatie of nog deelnemen aan de boosterdag, neem dan contact op met je MST Expert.

 

Donderdag 21 september landelijke MST boosterdag 

 

MST Members only (MST- therapeuten, supervisoren en (programma) managers)

 

Stap in de MST Booster Carrousel en ontmoet alle MST-ers uit Nederland en België.

Laat je inspireren en leer van elkaar tijdens deze booster-workshops en verschillende presentaties. Bepaal zelf welke boostersessie je wilt volgen en schrijf je direct in via het online inschrijfformulier.

Let op: graag uiterlijk voor 5 september je keuze doorgegeven i.v.m. voorbereidingen. Na deze datum wordt je door ons ingedeeld. Voor alle boosters geldt: vol = vol!

 

Locatie:

Landpark Assisië – Stichting Prisma

Hooghoutseweg 3

5074 NA Biezenmortel

 

09:00 09:30 Ontvangst
09:30 10:00 Gezamenlijk presentatie
10:00 12:30 Boostersessie
     
   
De wondere wereld van data   
De wondere wereld van de data... In MST worden veel gegevens verzameld over de kwaliteit van de uitvoering, de doelgroep en de behandelresultaten. Maar wat is eigenlijk het nut daarvan? Waarom zou je gezinnen lastig vallen met vragenlijsten? Zijn er slimme tips & tricks? En wat kun je met al die gegevens? Hoe kun je de data gebruiken – voor bijvoorbeeld verbetering van het programma, voor eigen ontwikkeling, voor stakeholders, voor financiers? En wat zijn de laatste ontwikkelingen? Kortom, na deze sessie ben je weer helemaal bij!
 

Rachel van der Rijken

Senior Onderzoeker

 

12:30 13:30 Lunch  
13:30 16:00 Boostersessies (keuzeronde)  
   
Programma management   
Verdiepingsbooster programmamanagement. Onder meer komt aan bod: hoe kun je als verantwoordelijke (programma-) manager voor MST de teams het beste ondersteunen in de beperkte tijd die je beschikbaar hebt? Hoe realiseren de teams de beste behandelresultaten en hoe monitor je deze? Welke recente ontwikkelingen zien we op landelijk en regionaal niveau? Hoe kun je de resultaten en de beschikbare presentaties, materialen en data gebruiken om financiers en stakeholders te overtuigen? In deze sessie voor managers gaan we dieper in op deze (en andere) vragen en wisselen we met elkaar ervaringen en best practices uit. 
 

Miranda van der Linde

Directeur

 

- Betrekken van stakeholders   
Met welke middelen betrek je jouw stakeholders bij MST en hoe organiseer je een stakeholdersbijeenkomst? Tijdens deze workshop maken wij een stappenplan en delen wij ideeën zodat Stakeholders zeker bij jouw bijeenkomst willen zijn.
 

Lidewy Ammerlaan

Marketeer

 

Therapeut als hefboom voor succes   
Vaak loopt de therapeut vast in de behandeling en maakt dan een fit waarom deze mensen ‘geen MST doen”. Maar er bestaat voor het gezin helemaal geen MST methode, maar alleen een concrete MST therapeut. In deze workshop gaan we eraan werken hoe jij snel helder krijgt wat jij als therapeut anders kan doen als jij vast loopt met het gezin.
 

Jo Leunissen

MST Expert

 

 

Een goed begin is het halve werk   
Waar de MST-teams in de beginjaren van MST in Nederland voornamelijk aanmeldingen kregen via jeugdreclassering / gezinsvoogdij, heeft er in de loop der jaren een verschuiving plaatsgevonden naar steeds meer casussen in het vrijwillige kader. Nu hier ook nog eens de Transitie van de Jeugdzorg op gevolgd is, is het voor zowel de MST-teams als voor de verwijzers/stakeholders regelmatig een uitdaging om met elkaar een behandelkader te organiseren dat op een zo effectief mogelijke wijze de behandeling ondersteunt. In deze workshop gaan we aandacht besteden aan strategieën om tot een zo effectief mogelijk kader te komen: zowel voorafgaand aan de behandeling (wat moet er in ieder geval georganiseerd zijn?) als tijdens en na de behandeling (wie heeft welke positie en verantwoordelijkheid? Hoe werken we effectief samen?).
 

Femke Kuijpers

MST Expert

 

 

- School interventies   
School is net weer gestart. We weten van de uitkomsten dat het hard werk is om jongeren succesvol op school te laten functioneren. Lukt dat, dan pakken we daar heel veel drivers op ander gedrag ook aan. Het is dus cruciaal om direct goed te beginnen en bekend te zijn met de strategieën waarvan we bewijs hebben dat ze resultaten opleveren.
 

Mai Fransen

MST Expert

 

 

 
       
16:00 16:30 Pauze  
16:30 17:00 Gezamenlijke afsluiting  

 

 

 

MST-Nederland Zuidhaven 9-11, 4761 CR, Zevenbergen, tel: 076 2100 112