MST - Multi Systeem Therapie nieuws week 37 2015

Als dit bericht niet correct wordt weergegeven, kunt u hier klikken om de browser te starten.

Samenwerking tussen politie en MST behandelaren 

Bas Strik (wijkagent) en Lonneke Ernes (MST therapeut) vertellen over de samenwerking tussen politie en MST behandelaren.

bekijk hier het YouTube filmpje ...

MST NederlandMST Nederland 

Hoe werkt MST?

- MST is een intensieve vorm van behandeling waarbij één hoog opgeleide MST therapeut het gezin meerdere malen per week in de thuissituatie bezoekt én gedurende 3-5 maanden 24 uur per dag voor het gezin bereikbaar is.

- Één therapeut voor de multi problemen (opvoeding, schoolverzuim, (huiselijk) geweld, arrestaties, drugs, liegen, stress, depressie, gevoel van onmacht etc).

- MST versterkt de ouders in opvoeden, zoekt net zo lang totdat concrete oplossingen werken voor de ouders en het sociale netwerk (het systeem; vrienden, school, buurt) hen steunt. Dit borgt tevens de resultaten na beëindiging MST.

MST NederlandMST Nederland 

Positieve benadering van multiprobleemgezinnen

De nieuwe richtlijn Multiprobleemgezinnen voor jeugdhulp en jeugdbescherming kiest voor een positieve benadering. Hoe kun je als hulpverlener het gezin benaderen vanuit zijn kracht en mogelijkheden in plaats vanuit problemen? Hoe definieer je samen met het gezin wat de problemen zijn en waaraan gewerkt moet worden? En hoe betrek je de omgeving erbij?

Op deze en andere vragen geeft de richtlijn een antwoord.

...lees meer

MST NederlandMST Nederland 

 

"elk probleem een uitdaging"

Moeder: "MST werd uiteindelijk ingezet vanwege het moeilijke gedrag van mijn jongste zoon. De problemen begonnen toen hij op de middelbare school kwam. Daar lukte het hem niet om zelfstandig te plannen. Hij was wel intelligent, maar kreeg zijn schooltaken niet georganiseerd. Hij bleef toen zitten. Een ambulant begeleider van deze school hielp mee om hem met ‘een rugzakje’ naar een nieuwe school te laten verhuizen, de MAVO.

Ook daar wilde hij niet aarden".

....lees verder

MST NederlandMST Nederland 

 
Website Multi Systeem Therapie ContactPowered by AcyMailing